Nucul. Proprietăți și rețete c nuci
Cămara bunicii 4
Autor:
Eisenstock, Ildikó
prezentare
Din seria „Cămara bunicii” a Editurii Casa, cartea, „Nucul - proprietăţi şi reţete”, urmăreşte să ofere cititorilor câteva date esenţiale despre „regele pomilor fructiferi", cum este denumit, pe bună dreptate, acest impozant arbore, prezent în numeroase zone ale ţării noastre. Sunt enumerate cele mai cunoscute soiuri româneşti, făcându-se referiri la caracteristicele esenţiale ale acestora (aspectul şi greutatea fructelor, perioada de rodire etc.). Pe lângă nucile obişnuite, în carte se vorbeşte şi despre aşa-numitele „nuci false", cunoscute şi foarte agreate pentru calităţile lor nutritive, mai ales de către vegetarieni.
Nucile pot fi savurate ca atare, suplinind, cu succes, o gustare sau pot fi încorporate în multe reţete incitante, care te îndeamnă să le încerci numaidecât. Nu staţi pe gânduri, aşezaţi-vă comod, la umbră, sub coroana generoasă a unui nuc, şi răsfăţaţi-vă, gustând, preparatele minunate prezentate în reţetele din carte.
detalii
Carte în limba:
romană
Anul apariţiei:
2016
Editura:
Casa
ISBN:
2000000583679
Format: 112 pagini, 165 x 235 mm, broșată