Ghidul culegătorului de ciuperci
Autor:
Locsmándi Csaba, Vasas Gizella
prezentare
Această carte îl va ajuta pe cititor să înveţe cu uşurinţă şi să recunoască fără dubii cele mai importante soiuri de ciuperci comestibile şi otrăvitoare autohtone.
- Majoritatea ciupercilor sunt prezentate în fotografii profesionale, în mediul lor natural, evidenţiind caracteristicile lor principale.
- Pictogramele de pe coperta interioară a cărţii ajută la identificarea şi diferenţierea speciilor de ciuperci.
- Descrierea soiurilor de ciuperci este concisă. Pentru a uşura recunoaşterea ciupercilor, caracteristicile principale au fost evidenţiate cu litere îngroşate.
- Pictogramele ataşate descrierii fiecărui soi în parte indică valoarea alimentară, respectiv cea comercială, mediul şi perioada de apariţie. O pictogramă specială indică soiurile de ciuperci asemănătoare celei descrise, direcţionând cititorul spre paginile în care acestea sunt menţionate.
Cartea încape într-un loc mic - chiar şi în buzunar - constituind un ghid deosebit de util pentru culegătorii de ciuperci.
Autorii cărţii, dr.Locsmándi Csaba şi dr. Vasas Gizella, sunt specialişti recunoscuţi (micologi) în cercetarea ciupercilor. Au publicat cărţi, numeroase studii de specialitate, memorii cu prezentări ale ciupercilor şi predau diverse cursuri de recunoaştere a ciupercilor.
Prin această carte cu informaţii foarte precise, autorii doresc să le transmită iubitorilor de ciuperci cunoştinţele şi experienţa lor de mai multe decenii în acest domeniu.
detalii
Carte în limba:
romană
Anul apariţiei:
2013
Editura:
Casa
ISBN:
9786068527147
Format: 192 pagini, 155 x 115 mm, broşată